X

Ce tipuri de business pot solicita un credit pentru afaceri?

Fiecare afacere de succes porneste de la o idee buna si o echipa dedicata pentru a o dezvolta. Insa, pe parcurs, pot aparea momente in care planurile marete necesita o infuzie de capital care nu cere un teanc de documente, formalitati complicate birocratice si foarte multe explicatii.

Un credit pentru afaceri reprezinta un mecanism avantajos de sprijin pentru business-ul dumneavoastra. De aceea, tot mai multi proprietari si asociati ai diverselor firme se intreaba daca pot obtine un astfel de program de finantare.

CUPRINS

Tipuri de business care pot solicita un credit pentru afaceri
Beneficiile creditelor nebancare pentru afaceri 

Tipuri de business care pot solicita un credit pentru afaceri

Orice tip de afacere legala poate solicita un credit pentru afaceri. Printre firmele care pot fi finantate se numara si intreprinderile mici si mijlocii, inclusiv afacerile care sunt demarate in industria agricola, dar si cele destinate consumului, adresate persoanelor fizice de pe teritoriul Romaniei.

De exemplu, cateva tipuri de afaceri din domeniul agriculturii care pot solicita un credit pentru afaceri sunt firmele care se ocupa cu legumicultura, cultura mare sau cresterea animalelor.

Tipuri de afaceri din domeniul comertului care pot fi finantate printr-un astfel de credit sunt firmele a caror activitate este comertul electronic, comertul cu ridicata (fructe/legume, produse alimentare, produse nealimentare, magazine mixte etc.) sau comertul cu amanuntul.

Afacerile care ofera servicii precum contabilitate, IT, transport, turism, spalatorii auto, frizerii, taximetrie, design, decoratiuni interioare, sali de sport, restaurante, hotele, tipografii, pot, de asemenea, solicita un credit pentru afaceri.

Acte necesare pentru solicitarea unui credit pentru afaceri

Pentru solicitarea unui astfel de credit, sunt necesare cateva documente. Aceste acte difere in functie de tipul firmei.

Asadar, un producator agricol va avea nevoie de:

  • Copie carte de identitate titular si sot/sotie (in cazul in care titularul este casatorit);
  • Adeverita ROL de la primarie;
  • Declaratia APIA;
  • Alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Cand vorbim despre P.F.A, I.I si I.F, documentele necesare sunt:

  • Copie carte de identitate titular/membri si a sot/sotiei (in cazul in care titularul/membrul este casatorit);
  • Rezolutia de infiintare;
  • Acte legale ale PFA-ului;
  • Orice alte documente necesare analizei (in functie de situatie).

Societatile trebuie sa prezinte urmatoarele acte:

  • Copie carte de identitate administrator/asociati si a sot/sotiei (in cazul in care administratorul/asociatul este casatorit);
  • Primul act constitutiv impreuna cu rezolutia;
  • Acte legale ale companiei;
  • Orice alte documente necesare analizei.

Beneficiile creditelor nebancare pentru afaceri

Aceste credite pot fi solicitate pentru a da startul investitiilor, dar si pentru a acoperi fondul de lucru necesar. In prezent, creditele nebancare pentru afaceri sunt o optiune extrem de avantajoasa. Printre beneficiile oferite se numara:

  • Rapiditate: gandite special pentru a ajuta antreprenorii in cautare de forme de finantare rapide, creditele nebancare pentru afaceri pot fi obtinute intr-un timp foarte scurt. De exemplu, pentru sume pe pana la 45.000 euro, raspunsul va fi oferit in 2 zile din momentul primirii pachetului de documente.
  • Minim de documente: pentru aceste credite se solicita un pachet minim de acte care sunt necesare pentru analiza ulterioara.
  • Nu platiti avans: antreprenorii pot accesa credite care nu necesita avans. Astfel, atunci cand cauta sa obtina fondurile necesare pentru a acoperi capitalul investitiilor si cel de lucru, ei vor putea face acest lucru intr-un timp scurt, cu avans zero.
  • Dobanda fixa: planificarea financiara este esentiala in cazul oricarui tip de afacere. De aceea, dobanda fixa reprezinta un avantaj foarte important oferit de creditele nebancare pentru business. Antreprenorii se vor bucura, asadar, de controlul financiar al afacerii lor, pe intreaga durata a rambursarii.
  • Plan flexibil de rambursare: acest plan de rambursare a creditului va fi hotarat de comun acord si se va baza pe sezonalitatea afacerii dumneavoastra. In acest fel, se vor stabili rate avantajoase, in functie de specificul business-ului demarat.
  • Consultanta specializata: aceste solutii de finantare creaza valoare adaugata, ajutand intreprinzatorii sa dea viata unor afaceri de succes. Expertii care ofera serviciile consultanta se vor concentra, in primul rand, pe intelegerea business-ului, atat prin prisma activitatii desfasurate, precum si a planurilor de viitor. Ei vor putea oferi, in orice moment, informatiile necesare despre creditele disponibile care se potrivesc afacerii dumneavoastra. Pe langa toate acestea, expertii va vor ajuta sa creati un grafic realist si flexibil de rambursare a creditului.

Din fericire, indiferent care este tipul afacerii demarate, va puteti baza pe diferite credite ce va vor ajuta la dezvoltarea companiei. In plus, daca aplicati pentru un credit nebancar adresat special firmelor, veti beneficia de conditii avantajoase de rambursare si de servicii de consultanta din partea unor experti. Odata ce obtineti creditul, puteti sa va concentrati pe investitii care vor creste valoarea business-ului dumneavoastra.

Sursa foto: pixabay.com